معرفی گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی
تاریخچه:
پس از موافقت تاسیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گناباد در سال ۱۳۸۷ و همزمان با فعالیت اجرایی مستقل این دانشکده در سال ۱۳۹۶، پیشنهاد دانشکده بهداشت مبنی بر تاسیس گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی در جلسه شماره ۵۸۷۸/ص/۹۷ مورخه ۳۰/۰۴/۱۳۹۷ شورای دانشگاه مطرح و مورد موافقت قرار گرفت. پس از آن گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی از گروه بهداشت عمومی جدا شده، فعالیت خود را به عنوان یکی از گروههای مستقل دانشکده بهداشت آغاز نمود. در حال حاضر کلیه دروس اپیدمیولوژی و آمار زیستی رشته-مقاطع مختلف دانشگاه توسط اعضای این گروه تدریس می شود.
چشم انداز، مأموریت، ارزشهای گروه:
گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی دانشکده بهداشت برآن است تا با بهره گیری از وجود اساتید مجرب، جوان و با استعداد به تربیت دانش آموختگانی توانمند که به نیازهای سلامت عمومی جامعه خود پاسخگو باشند مبادرت نماید. در این راستا ماموریت خود را دستیابی به اهداف آموزشی-پژوهشی دانشگاه (کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت)، تقویت بنیه علمی-پژوهشی دانش آموختگان و اعضای هیات علمی، تعیین نموده، با توجه به ارزشهای والای اخلاقی، توانمندسازی اعضای گروه، رعایت تعهد حرفه ای و حرفه ای گری، با تمرکز بر شناسایی و تعدیل عوامل اجتماعی موثر بر سلامت در جامعه و با همکاری با مراکز تحقیقاتی داخل و خارج دانشگاه و از طریق انجام پژوهش های کاربردی در جهت پاسخگویی اجتماعی اقدام میکند. انجام وظایف این گروه و به دنبال آن دستیابی به اهداف کلان آموزشی-پژوهشی دانشکده بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی و خدامت بهداشتی درمانی گناباد میتواند با تاسیس رشته-مقاطع "کارشناسی ارشد اپیدمیولوژی" و "کارشناسی ارشد آمار زیستی بیش از پیش تحقق یابد.
اهداف آموزشی
- ارایه کلیه دروس اپیدمیولوژی و آمار زیستی و مشارکت در ارایه سایر دروس مرتبط (روش تحقیق، اخلاق در پژوهش، ...)
- ارتقاء سطح علمی و توانمندسازی اعضای گروه از طریق شرکت در دورهها و کارگاه های مورد نیاز
- توانمندسازی اعضای هیات علمی و دانشجویان شاغل در دانشگاه از طریق برگزاری کارگاهها و برنامه های بازآموزی
- مشارکت در اجرای پایان نامه های دانشجویی دانشجویان پزشکی و تحصیلات تکمیلی گروههای آموزشی مستقر در کلیه دانشکده های دانشگاه
- ارزشیابی مداوم اعضای گروه به منظور بررسی مشکلات آموزشی جهت رفع آنها
اهداف پژوهشی
- تهیه پروپوزال های پژوهشی به منظور اجرای تحقیقات کاربردی
- مشارکت فعال در تدوین و اجرای طرح های تحقیقاتی سایر گروههای آموزشی مستقر در دانشکده های دانشگاه
معرفی مختصر رشته آمار زیستی
رشته آمار زیستی شاخهای از آمار (کاربردی) است که در راستای حل مسائل و پاسخ به سئوالاتی که در حوزه علوم زیستی همچون بهداشت، پزشکی، ژنتیک، تغذیه و بیولوژی انسانی مطرح میشوند توسعه یافته است. تمرکز و تأکید این رشته بر گسترش و استفاده از روشهای آماری بوده، در زمینه گردآوری، خلاصهسازی، تجزیه و تحلیل دادههای حاصل از پژوهش ها و تفسیر و استنتاج آماری یافته های پژوهشی تلاش مینماید.
معرفی مختصر رشته اپیدمیولوژی
رشته اپیدمیولوژی (همه گیرشناسی) شاخه ای از علوم پایه پزشکی و بهداشت است که بر اساس تعریف، به دنبال تدوین و اجرای پژوهش هایی است تا با گردآوری و تحلیل داده های سلامت، رخداد و توزیع وقایع مرتبط با سلامت در جوامع را اندازه گیری نموده، با شناخت علل و عوامل مرتبط با آن به دنبال رفع مشکلات مرتبط با سلامت قدم بردارد و نهایتا مداخلات بهداشتی درمانی را در سطوح مختلف مورد ارزیابی قرار دهد.